Klussen Klussen klus Bestraten

Bestraten voorbereiding   

Plattegrond maken en rekening houden met snijverlies
Allereerst maakt u een plattegrond van uw tuin, oprit of terras. Zet alles op tekening met de maten erbij. Vervolgens berekent u het aantal m2 voor ieder onderdeel. U moet echter ongeveer 5 a 10 % extra bestellen omdat er stenen verloren gaan bij het bestraten. Door het op maat maken van de tegels of klinkers met de haakse slijper of sabel blijven er reststukken over die u niet meer kunt gebruiken.
 


De zijkanten van de bestrating
Ook moet u beslissen hoe u de zijkanten van uw bestrating gaat afwerken. U kunt de bestrating opsluiten met betonnen banden, de zogenaamde opsluitbanden. Deze banden plaatst u altijd als eerste.Opsluitbanden zijn betonranden in de vorm van een langwerpige rechthoek. Het belangrijkste doel is het insluiten van de gelegde stenen.

Als u met klinkers bestraat maakt u een zgn. strijklaag. Dit betekent dat de buitenste laag (of lagen) in de lengte worden gelegd en de overige stenen er dwars tussen. 
 

Het straten kan beginnen
Als u alle materialen heeft gekocht/besteld dan kan het werk beginnen.
Realiseer u goed dat ook bij het bestraten de maatvoering zeer belangrijk is. Zet rustig en nauwkeurig de maten uit. Hou rekening met het feit dat de bestrating moet aflopen voor de afvoer van de regen.


Bestraten De verschillende materialen
bestraten de voorbereiding Bestraten voorbereiding  
bestraten gereedschap Gereedschap bestraten
Uitzetten van de maten
zandbed maken Bestraten-zandbed maken
bestraten pad Bestraten van een pad
terras bestraten Bestraten terras
afwerken en onderhoud Afwerken en onderhoud
Klussen klus Klussen


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: