Klussen Klussen klus Beton storten

Beton storten

Wat is beton ?
Beton is een mengsel van cement : zand : grind, in de verhouding
1 : 2 : 3, gemengd met water. Per 25 kg zak heeft u 2,5 liter water nodig. Hoe minder water, hoe beter voor het uithardingsproces. Elke 25 kg zak gemengd met 2,5 liter water geeft 12 liter beton mortel. Voordat u beton gaat storten is goed mengen erg belangrijk, geef de beton molen de tijd om het goed te mengen. Als u met de hand mengt, voor kleinere hoeveelheden, realiseer u dan dat dit zwaar werk is.


Drie mogelijkheden om beton te storten
 
1. U laat een betonwagen komen met kant en klare beton en laat dit storten. Dit kunt u vervolgens met de kruiwagen verder verwerken. Ook kunt u nog een betonpomp huren. Deze pompt uw fundering zo vol. Dit is natuurlijk alleen voordelig voor grote klussen en dan nog relatief duur door de hoge eenmalige kosten voor de beton wagen en de beton pomp. Voor prijzen informeert u bij de betoncentrale bij u in de buurt. Als u een chauffeur van een betonwagen kent dan kan dit helpen want vaak is er, na een grote klus, nog wat beton over in de wagen….
 
2. U kunt ook het beton in kant en klare zakken kopen. U hoeft alleen maar water toe te voegen. Niet teveel water toevoegen. Dit is een makkelijke en redelijk voordelige optie om beton te storten. Water en beton goed mengen. U kunt het beste steeds maximaal 5 zakken tegelijk op een schone ondergrond, straatwerk, of een houten plaat leegstorten. Per zak heeft u ongeveer 2,5 liter water nodig. Vervolgens maakt u een kuil in het midden. Giet een deel van het water hierin en vervolgens het beton omscheppen en goed mengen. Herhaal dit tot het beton egaal van kleur is en er geen natte en droge plekken meer in zitten. Het water in gedeeltes toevoegen. Dit is zwaar werk voor de rug en armen. U kunt de kant-en-klare zakken natuurlijk ook mengen in een betonmolen. 
 
3. Tenslotte de goedkoopste optie: u laat zand bezorgen, grind (beton grind) en cement en u gaat zelf draaien. U heeft dan absoluut een betonmolen nodig. Probeer dit niet zonder want u krijgt gegarandeerd problemen met het mengen. U neemt 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind. Vervolgens vult u de betonmolen en voegt water toe totdat het beton goed is. Zeker niet teveel water toevoegen. Een goede mortel “staat” uit zichzelf en is absoluut niet vloeibaar! Teveel water is niet goed voor de sterkte van het beton. Succes met het storten van het beton.Klussen klus KlussenAangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: