Deuren Klussen klus

Deuren schilderen

Deur schilderenBent u de kleur van uw deur(en) beu?
Of zijn uw deuren gewoon weer aan een opknapbeurtje toe?
Dit hoeft niet veel te kosten, want door middel van verf, een kwast, een roller en dit artikel komt u al een heel eind!


Uitbesteden of zelf doen
Deuren schilderen is eigenlijk niet eens zo’n heel moeilijk klusje, toch besteden een hoop mensen dit karwei uit aan (veel te dure) professionals.
En dan te bedenken dat u het ook zelf kunt doen!


Voorbereiding
De voorbereiding is vele malen belangrijker dan het schilderwerk zelf, als u niet voldoende zorg en/of tijd besteed aan de voorbereiding van uw schilderwerk, hoeft u er niet eens aan te beginnen.
Dit geldt ook voor het schilderen van deuren. Hieronder staan de twee belangrijkste zaken van de voorbereiding, zodat u deze in ieder geval niet vergeet!
1. Verwijder allereerst al het hang en sluitwerk van uw deur(en)
2. Dek lastig te verplaatsen zaken, maar ook de eventuele vloerbedekking af met bijvoorbeeld plastic folie.

Gaaf geschilderde deur
Als u over een gaaf geschilderde deur gaat schilderen, kunt u dit direct gaan ontvetten. Tevens dient u het nog even licht te schuren en van stof te ontdoen.
 
Op een gaaf geschilderd oppervlak kunt u vaak direct de eerste verflaag aanbrengen, deze eerste Iaag dient ongeveer 10% verdund te zijn.
De tweede, en tevens direct de laatste laag, kunt u het beste aanbrengen, wanneer de eerste laag goed droog en helemaal stofvrij is .

Ontvetten
Ontvetten van een deur gaat uitstekend met lauwwarm water waaraan een kleine hoeveelheid ammoniak toegevoegd is. Daarna kunt u de deur weer schoonmaken met warm water en is het karwei gedaan!

Beschadigde deur
Het kan ook voorkomen dat u een (licht) beschadigde deur wilt gaan schilderen. Deze
Deuren hebben vaak ook zogenoemde ‘verfbladders’. Deze kunt u het beste voorzichtig weghalen en deze vervolgens met een driehoekkrabber nabewerken.
Vervolgens dient u de deur te schuren… Dan kunt u beginnen met schilderen

Schuurstof
Als u de deur(en) geschuurd heeft, is het zeer logisch dat er ook schuurstof aanwezig blijft op de deur, om dit eraf te halen kunt u de stofzuiger gebruiken, maar ook een zachte (niet pluizende) doek. Daarbij werkt het ook zeer goed als u een nylonkous gebruikt voor het weghalen van het schuurstof.


Klussen klus Deuren


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: