Verbouwing Klussen klus

Financieren van een verbouwing met een verbouwings hypotheek

financiering verbouwingBent u van plan om te gaan verbouwen?
Heeft uw huis nog achterstallig onderhoud?
Wilt u nu (eindelijk) die mooie keuken of badkamer?
Wilt u een aanbouw aan uw woning?Hierboven staan enkele zaken die u allemaal kunt realiseren met een verbouwingshypotheek. De financiering van de verbouwing kunt u doen met een tweede hypotheek. Deze vorm van lenen is vaak de aantrekkelijkste manier van lenen voor een verbouwing.

Financiering van een verbouwing
Met een speciale hypotheek voor de verbouwing kunt u op goedkope wijze uw verbouwing of woningverbetering verwezenlijken.
Een verbouwingshypotheek telt als een tweede hypotheek.

Banken
Iedere bank is anders, iedere bank probeert u over te halen om bij hun de verbouwingshypotheek te nemen. Soms kunt u niet anders dan bij uw huidige bank een tweede hypotheek nemen, of krijgt u daar een geweldig aanbod als u de tweede hypotheek ook bij hun afsluit. Hoe dan ook banken staan te springen om een verbouwing te financieren.
 
Ook de acceptatievoorwaarden verschillen sterk per bank.
In het algemeen financieren de meeste banken tot 90 of 100% van de executiewaarde van uw woning. Een enkele bank gaat wel eens tot 125% (!) van de executiewaarde.
Soms is het zelfs zo dat een tweede hypotheek niet mogelijk blijkt te zijn, dit omdat de hypotheekvoorwaarden zodanig zijn dat er geen ruimte is voor een verhoging ervan. Soms leidt de combinatie van 1e en 2e hypotheek tot ongewenste hoge maandlasten bij u en komt u uiteindelijk toch nog in de financiële problemen.

Het is dus zéér belangrijk dat u zich eerst bij verschillende banken en andere financiele instellingen laat informeren en niet te snel wilt beslissen en in de vaak (té) lage rentes en de (té) mooie praatjes van de verkopende partij trapt. Voordat u de banken gaat benaderen voor een financiering zult u de totale osten van de verbouwing in beeld moeten hebben.

Verschillende hypotheken voor een verbouwing
Bij een verbouwingshypotheek zijn er vele mogelijkheden.
Zo kunt u een verschillende hypotheekvormen afsluiten als verbouwingshypotheek, denk hierbij bijvoorbeeld aan een spaarhypotheek en de annuïteithypotheek. Vaak zijn er zelfs verschillende combinaties van de hypotheekvormen mogelijk.

Als u uw eigen woning wilt (laten) renoveren, verbouwen en/of  het achterstallige onderhoud uit wilt (laten) voeren, kunt u dit eenvoudig financieren door uw hypotheek te verhogen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zoals een tweede hypotheek te nemen.

Een tweede hypotheek is vaak de goedkoopste manier. De hypotheekrente is een stuk lager dan de rente voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Mits het om uw hoofdverblijf gaat is de hypotheekrente zelf nog aftrekbaar ook.

Krediethypotheek
Een populaire hypotheek om verbouwingen te financieren is de krediethypotheek.
Bij deze hypotheek bent kunt u zeer flexibel in de aflossing van uw schuld zijn. Bij sommige instellingen is een krediethypotheek zelfs mogelijk tot ruim boven de verkoopwaarde van uw woning.

Natuurlijk heeft ook dit weer nadelen:
Er zijn (natuurlijk) enkele kosten aan verbonden, denk hierbij aan redelijk standaard kosten, zoals: Afsluitkosten, taxatiekosten en kosten voor de notaris.

Klussen klus Verbouwing


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: