Afzuigkap

  • #1
A

Anonymous

Guest
Geachte klussers,

In ons huis hebben we een L-vormige keuken met in de kookplaat in de hoek. De kookplaat is in die hoek geplaatst onder een hoek van 45 graden t.o.v. van de muur. De afzuigkap die boven de kookplaat hangt, is bevestigd aan een houten (hardboard) plaat die ook onder een hoek van 45 graden t.o.v. de muur geplaatst is. De ruimte achter de plaat is leeg.
Het probleem dat we ervaren is dat de afzuigkap ontzettend veel lawaai veroorzaakt. Mijn inziens komt dit niet door het geluid van de afzuigkap zelf, maar door de trilling van de plaat waaraan de afzuigkap bevestigd is en de ruimte achter de plaat die als klankbord fungeert.
Heeft iemand suggesties hoe dit verholpen kan worden ?
Dank voor uw reactie.
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Hardboardplaat vervangen door een zwaarder materiaal zoals b.v. 18mm of 22mm MDF. De plaat en wand kan e.v.t. voor het wegnemen van de hogeretonen bekleed worden met noppenschuimplaat (noppen richting geluidsbron).
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Misschien is na eerdere sugestie ook een tip om de overgebleven holle ruimte op te vullen met glas of steen wol dit dempt nammelijk het geluid ook goed en is brand niet of heel moeilijk.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Misschien is er ook een mogelijkheid om de ruimte te vullen met PUR-schuim. Dit werkt over het algemeen ook geluiddempend en is met een relatief klein gaatje erin te spuiten.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan