In de was zetten van een kast

  • #1
A

Anonymous

Guest
Hallo,

Ik heb een kast die is gelakt met cetabever interieurlak. Is het mogelijk om een gelakte kast in de was te zetten als extra beschermlaag. En zo ja, moet ik dan speciale was gebreuken,
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Dit is zeer goed mogelijk en ook vaak toegepast. Als je een heel erg mooi glansend resultaat wilt hebben alsof het een glasplaat is eerst een zeer dunne laag hoogglans blankelak opbrengen. Altijd een terpentine was gtebruiken en niet bij de supermarkt een goedkoop blikje en zeker geen pledge nemen het ruikt lekker (als je er van houdt) maar is troep en alleen bruikbaar om iets een beetje te laten glimmen maar verder... Was is in meerdere kleuren te verkrijgen neem er een die iets donkerder is dan het gekleurde hout.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
tnimble,

bedankt voor de info.

Toch nog een vraag. Moet je voor het in de was zetten licht schuren. Ofwel, hoe zet je een kast in de was voor het beste resultaat.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Direct over de kleuring of blanke lak heen, een dunne laag opbrengen met een stevige zachte doek (b.v. katoenen doek) een aantal minuten laten intrekken en dan uitwrijven, dit herhaal je na b.v. een paar dagen, een paar weken, paar maanden of als het dof wordt, altijd eerst zand ens stof er af halen anders wrijf je dit er in.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
N 1
M 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.460
Berichten
8.962
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan