houten vloer op verschillende ondergronden

  • Onderwerp starter carmenEnBert
  • Startdatum
  • #1

carmenEnBert

New member
Hallo,

Wij willen in onze woonkamer een houten vloer gaan leggen. We hebben een massieve eiken vloer gekocht. We zitten alleen nog met een aantal punten.
- De vloer die er nu ligt is ongelijk; het voorste deel is hoger dan het achterste deel. Dit wilden we in eerste instantie oplossen door in het voorste deel de plavuizen die er nu liggen weg te halen en ze in het achterste deel te laten liggen. Dan willen we het met 8 mm spaanplaat nog verder recht trekken en vervolgens de vloer zwevend leggen. Het voornaamste punt waar we over twijfelen is dat spaanplaat op plavuizen stijver is dan spaanplaat op hout, waarvoor de planken over een grens liggen van een stijve en minder stijve ondervloer. Heeft iemand enig idee of dit nadelige effecten voor de planken heeft? Of zou dit effect doordat er overal spaanplaat ligt verwaarloosbaar zijn. Heeft iemand toevallig een beter (goedkoop+simpel) idee om de hoogteverschillen op te lossen?

- We twijfelen nog steeds tussen zwevend leggen en vernagelen+verlijmen. Onze vloer is op het breedste punt 4.2 m breed, de planken zijn massief eiken 18 cm breed (18 mm dik) en de luchtvochtigheid is redelijk constant (45-65%). Wel zijn er in de winter temperatuurfluctuaties, doordat we het 's nachts af laten koelen tot 14-15 gr C.

- Is er toevallig ook nog iemand die een bepaald merk olie/ hardwax olie aanraadt?We zaten nu te denken aan aquamarijn hardwaxolie, oa omdat je het lokaal kunt bijwerken.

Alvast bedankt!
 
  • #2

tiho

Klus expert
Hier komen geen antwoorden Claire :wink:
 
  • #3

carmenEnBert

New member
haha zit jij hier ook al;-)
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.460
Berichten
8.962
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan