klussen vragen

Bauknecht droger TRK2870 droogt niet goed

 

Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Klusvraagbaak forum index » Keuken
Auteur Bericht
Bericht06 maart 2013, 08:42    
mbpolak

Geregistreerd: 6-3-2013
Berichten: 1

Onze droger doet het niet goed meer. Soms komt de was er wel droog uit, soms niet. Ik heb het ding al gecontroleerd. De trommel draait goed. Het ding wordt ook warm. De condensaatpomp werkt en voert het condenswater af. Filter is schoon. Condensor is schoon. Warme lucht komt er aan de achterkant uit. Aan de voorkant wordt koele lucht aangezogen. De ventilator draait mee met de trommel. Het hele programma loopt van begin tot einde zonder foutmeldingen. De statusleds lopen tijdens het programma zo te zien goed. De condensor wordt nat tijdens draaien. Ik heb service manual. In de testmodus alle functies aangestuurd en gecontroleerd. Alles lijkt OK. Ook het vocht meet circuit met testweerstanden: dan reageert goed. Toch komt de was er soms niet droog uit of duurt programma lang.
advertenties
Bericht21 maart 2019, 15:24    
Wimvv

Geregistreerd: 14-3-2019
Berichten: 1

Waarschijnlijk is dit probleem inmiddels al verholpen, maar ik keek even rond op dit forum en zag deze vraag voorbij komen. Toevallig heb ik dit zelf ook meegemaakt met mijn droger. Hopelijk kan ik anderen hier nog mee helpen.
Het probleem zit hem waarschijnlijk in de sensoren. Bij mij was de was niet droog, maar alle functies leken oke te zijn. Uiteindelijk kreeg ik de tip om mijn droger helemaal schoon te maken. Er bleek heel veel stof/pluis in te zitten op plekken waarvan ik niet wist dat daar ook pluis terecht kon komen. Na grondige schoonmaak en zelfs een aantal onderdelen uit elkaar halen, functioneerde mijn droger weer als nieuw!
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Klusvraagbaak forum index » Keuken
Pagina 1 van 1