MDF schuren voor bewerken

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Bij een verbouwing heeft de aannemer MDF materiaal gebruikt om iets af te dekken. Ik heb primer gehaald om dit materiaal voor het schilderen te bewerken. Mijn vraag; moet ik MDF ook schuren?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
(Medium Density Fiberboard)

Het is aan te bevelen MDF de 1e keer zeer goed te ontvetten,(thinner) MDF is een houtvezelplaat die door hogedruk met een kunstharslijm en temperatuur vervaardigd zijn en gebonden. (80% parafine.) Voordat u primer aanbrengt kunt u de mdf met de fijnste korrel schuren. MAAR LET OP!

Voor de keuze van het verfsysteem moet de toepassing en de kwaliteit van de MDF bekend zijn. In bepaalde gevallen kunnen er problemen optreden bij het afwerken van MDF, zoals drogingvertraging, barstvorming, glansbontheid e.d. Deze problemen zijn te herleiden naar de samenstelling van de plaat.
Trimetal raadt aan om 1 laag Silva+ verdund met verdunner A1 aan te brengen om bepaalde inhoudstoffen te isoleren. Nadien kan afgewerkt worden met een klassiek verf systeem, dan zou ik ook de aflak kleur van Trimetal aanraden.

Deze info heb ik ingewonnen 2 jaar geleden, nadat ik volgens verkoper van een DHZ keten, mdf gewoon kon aflakken na drie dagen was de verf nog niet droog. Alles met thinner afgewassen in stappen.(mdf is niet vocht bestand)
Toen heb ik een gespecialiseerde verf leverancier gebeld en hem het probleem verteld. En mijn probleem was opgelost maar had wel dubbel werk. Deze informatie komt nu goed van pas voor u.

Zelfs een timmerman ook al is hij geen schilder zou over deze info moeten beschikken en DHZ zaken.

suc6
Willy wortel
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Jazeker, maar eerst goed ontvetten met wasbenzine. dan licht opschuren en een maal verdund in de grondverf, je merkt dan dat de houtvezels omhoog komen en de zijkanten enorm zuigen. dan lichtjes opschuren weer met fijn schuurpapier en dan nog eens gronden en aflakken, of twee maal aflakken, tussendoor licht schuren. Om erge zuiging tegen te gaan aan de zijkanten van MDF kun je ze als eerste met een houtlijm insmeren (alleen de zijkanten dan)

succes.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
R 1
A 2
A 2

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan