vaste trap naar zolder, maar waar en hoe?

  • Onderwerp starter Kluskampioene
  • Startdatum
  • #1

Kluskampioene

New member
Wij overwegen een huis aan te schaffen die op het moment nog geen vaste trap naar de zolderverdieping heeft, slechts een vlizo. Het gaat om een jaren 30 woning met zadeldak. Het zadeldak verhindert ons inziens de mogelijkheid om boven de bestaande trap een (zolder)trap te plaatsen. Het plaatsen van een dakkapel of uitbreiding aan de zijgevel is namelijk vergunningstechnisch gezien helaas niet mogelijk. Er zal dus elders op de eerste verdieping ruimte moeten worden gevonden voor het plaatsen van de trap. We willen liever geen ruimte in slaapkamers opofferen om dit te realiseren. Nu zit er aan de voorzijde van de woning een loze kastruimte die wellicht zou kunnen worden benut voor het plaatsen van de nieuwe trap, althans dat heeft onze voorkeur gezien de wens om de andere slaapkamers te behouden. Nu zit hier echter weer een raam, niet echt fraai en veilig om daar een trap te plaatsen en de overloop is wellicht wat smal.(smaller dan op het "bouwtekening" plaatje op funda is getekend

Wij zijn erg benieuwd wat jullie voor mogelijkheden zien om een trap te plaatsen. De trap zal vaak worden gebruikt en dus zien we een wenteltrap of een erg steile/smalle trap niet zitten.Een dichte trap vinden we erg mooi en veilig, maar zal wellicht niet fraai zijn i.v.m. het raam. De trap zal zeker 80cm breed moeten zijn, liever 90 nog..

Hieronder een link naar funda van het beoogde huis. Helaas lukte het niet de foto's als bijlage in de sluiten. Ik weet meer van klussen dan computers..Op de link kun je plaatjes van het verloop van het dak vinden en foto's en plattegrond van de bovenverdieping



We hebben deze vraag al voorgelegd bij verschillende trapexperts/ aannemers maar die willen graag de situatie ter plekke bekijken, logisch ook. Maar we weten nog niet of we het huis wel willen kopen. Als het namelijk niet mogelijk is om op zolder een vaste trap en 2 slaapkamers te creeren en badkamer met bad/douche dan hoeft het voor ons niet.

Ik hoop jullie ideeen hebben over waar en welk type trap hier het beste te plaatsen.


Vraag gratis offertes aan voor een nieuwe trap op http://www.klusidee.nl/vakman-in-uw-reg ... renovatie/





.
 
  • #2

Kluskampioene

New member
Ik bedoel trouwens niet dat op de zolder een badkamer en 2 slaapkamers moeten komen. De kleine kamer op de 1e verdieping aan de achterzijde moet worden verbouwd tot badkamer. Op zolder dan wel 2 slaapkamers erbij.
 
  • #3

coolelian

New member
misschien is dit wat?
www.zelfbouwplan.nl
deze man maakt 1 op 1 geprinte uitslagen en stuurt ze per post op
onze trap is prima gelukt

succes jan
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.459
Berichten
8.961
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan