volgorde plamuur en gronden

  • #1
A

Anonymous

Guest
Als je werkstuk van b.v. MDF deukjes oploopt tijdens de bewerking wat is dan voor het aflakken de juiste volgorde van bewerken. Eerst plamuren en dan in de grondlak of andersom?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Eerst gronden dan plamuren en schuren weer gronden en aflakken.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Zelf gebruik ik een iets afwijkend verfsysteem. eerst met 20% tot 30% verdunde grondverf schilderen (dekt absoluut niet), dan plamuren, schuren, gronden met 5 tot 10% verdunde grond verf, schuren, onververdunt gronden, schuren, 10% verdunt aflakken, schuren, onverdunt aflakken. Uiterst gld en gaat niet scheuren of bladderen, voor buiten 1 maal in de 5 a 10 jaar licht afbranden en volgens bovenste systeem opniew schilderen.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Voor buiten is het natuurlijk geen optie om MDF te gebruiken.Dat is gewoon dom en vragen om moeilijkheden.Watervast multiplex is beter en 10 jaar garantie.Zoals gezegd;Gronden,plamuren,voorlakken (in de kleur natuurlijk ) en daarna aflakken.De voorlak heeft als functie dat de plamuur in deze laag dringt en bij het aflakken zie je dus geen bonte plekken in je schilderwerk.Als je een 2-componentenplamuur gebruikt hoef je niet eerst te gronden,aangezien er in een 2-componentenplamuur geen inhoudstoffen zitten.Deze plamuur droogt door middel van een chemische reactie(a+b component) ook wel een fisiche droging.

Marcel(FeJo Schilderwerken Wijdenes(NH).
 
Thread starter Similar threads Replies Date
O 0
K 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan