CV unit hydraulisch neutraal

  • #1
A

Anonymous

Guest
Algemeen
- Dinsdag 6 januari 2004, 12:03 - 4 reacties


Op de CV ketel (een Valiant thermoCOMPACT VCW 254) zit 1 kleine radiator met thermostaat, 1 drie groeps vloerverwarmingseenheid, expantievat, inlaatcombinatie, vulkraantje en een overdrukbeveiliging aangesloten. De totale pijp lengte van het CV cirquit is ongeveer 2.5 meter. Het systeem vertoont een aantal kuren:

1) Als de kamerthermostaat aangeeft dat het warm genoeg is schakelt de pomp van de ketel zelf zelf uit. De pomp van de vloerverwarming blijft doordraaien. Als deze op de doorstroomsnelheid staat voor 3 groepen dan hoor je een resonerend geluid uit de ketel komen (water dat door de stilstaande pomp in de ketel wordt geperst) en trillen de CV leidingen.

2) Als tijdens het verwarmen de thermostaatknop op de radiator dicht gaat en het cirquit van de vloerverwaming op de 40 graden is begint de pomp van de ketel zwaar te lopen.

3,4) Bij het warmwater tappen komt er lang koud en daarna lang lauw water uit de kraan. Bij het aanzetten van de warme start functie is dit probleem er niet maar blijft de brander continue aan. Als de pomp van de vloerverwarming uitgezet wordt (stekker van de unit ui het contact) zijn beide problemen verholpen. Als de wamrestart aanstaat of er veel warmwater gebruikt wordt worden de vertrekken ook warm! De vloerverwarming lijkt de warmtewisselaar leeg te zuigen?

In de handleiding van de keter heeft men het er over dat de vloerverwarmingunit hydraulisch neutraal moet zijn en er een automatische verschildrukregelaar gemonteer moet worden als alle aangesloten app. een thermostaat hebben. Wat is dat voor een ding kan het nergens vinden. En waneer is de unit hydraulisch neutraal?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Je moet een by-pass plaatsen oftewel een AVDO oftewel een automatische drukverschilregelaar. Deze sluit de aanvoer en retour 'kort' wanneer er een te grote weerstand in je installatie is. Dus wanneer je thermostaatkraan van je radiator en/of die van je vvunit dichtloopt.

Hydraulisch neutraal wil zeggen dat je pomp in je vvunit, je pomp in je toestel niet kan beinvloeden. dit dus duidelijk niet het geval.

EN: je servoventiel dient vernieuwd te worden. Dit kan je het beste door je installateur laten doen. Dit is een soort driewegklep in je toestel die kiest tussen ww of cv.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Bedankt roykejanssen...

Blijkbaar is de vvunit die geplaatst is dus niet hydraulisch neutraal, grappig als je bedenkt dat het gehele systeem een aantal maanden geleden als geheel geinstaleerd is. Kan met een aanpasssing de vvunit neutraal gemaakt worden of moet de unit vervangen worden door een andere?

Van het vervangen van het servoventiel weet ik het niet, als de vvunit geheel uitstaat werkt het tapwater n.l. wel goed.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Nou, ik blijf wat ik verteld heb en als de installatie pas geplaatst is zou de installateur s effe op het matje roepen!! Succes!
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
Je kunt je een hoop moet besparen door de volgende dingen ui te proberen.

Je kunt als eerste proberen de kraan op de radiator volledig open te zetten zodat hij niet meer dicht gaat. Hiermee genereer je een bypass.

Als volgt kun je kijken in de beschrijving van de ketel of je de pomp constant kunt laten draaien door een schakelaartje om te zetten. Hiermee los je het andere probleem op(op mijn NEFIT kan dat).

Een 3e mogelijkheid is om de pomp van de vloerverwarming in een lagere stand te zetten. Dit moet natuurlijk wel mogelijk zijn maar de meeste hebben 3 snelheden.

Succes,
Simen
 
  • #6
A

Anonymous

Guest
hoi je moet een bypass maken zodat als al je thermostaat kranen dichtstaan de kelel pomp niet in zijn eigen water gaat draaien en dat de andere pompen ook hun water kunnen verplaatsen
 
Thread starter Similar threads Replies Date
T 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan