over bestaande betonnenvloer vloerverwarming aanleggen

  • #1
A

Anonymous

Guest
Ik wil over een bestaande betonnenvloer een vloerverwarming aanleggen met een zo min mogelijke opbouwhoogte. De bestaande vloer is een oude betonnen vloer (35cm dik) die direct op het zand is gestort.
Nu wilde ik hierop isolatie aanbrengen, daarna de leidingen leggen en volstorten met zandcement. Vervolgens komt hierop 8mm spaanplaat en tenslotte houtparket (10-12mm).

Kan ik als isolatie van dat aluminium noppenisolatie gebruiken ( zit op een rol), of moeten het PU isolatieplaten (van 2cm dik) zijn?
Ten slotte, hoeveel moet het zand/cement boven de leidingen uitsteken?

Mvg,
Bob The Builder
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
De afwerkvloer moet zeker enkele centimeters zijn omdat anders de warmte niet goedverdeeld word en er extremem krimp en uitzet in het parket komen. De alu noppen folie geen weinig rendement. Kijk/informeer eens bij www.parketmeester.nl zei hebben goede informatie en materialen voor dit werk. Heb je war meer geld dan zijn er speciale platen waarin speciale buizen lopen ook een oplossing, is duurder maar heeft minder opbouw hoogte. Dit heten jupiter buizen
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Er bestaat ook de mogelijkheid van elektische vloerverwarming: door een matje te gebruiken (staat vooral bekend bij gebruik in badkamers, maar kan ook in de woonkamer) dan hoeft er maar 4 cm cement op te worden gestort. Het is alleen niet goed om er hout op te leggen (geld ook voor conventionele vloerverwarming), want dit isoleert, waardoor er veel warmte de vloer in verdwijnt.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Het grote nadeel van elektrische vloerverwarming is het energie verbruik en dat het alleen geschikt is als bijverwarming. In de wintermaanden zul je dus alsnog met een andere warmtebron de kamer moeten verwarmen.

Nog een opmerking over hout over vloerverwarming. Een van de grote misverstanden is dat er geen houten vloer over kan, de twee redenenen hiervoor zouden zijn; isoleerd dus verwarmt niet en het hout gaat teveel werken.

Hout isoleert inderdaad maar dit is op zich geen probleem. De warmte afgifte wordt en juist beter van. Als de ketel uitslaat blijft de vloer nog enkele uren warmte afgeven. Hierdoor hoeft de ketel tussendoor veel minder vaak aan te slaan. Echter als de hout laag te dik is (ook afhankelijk van de houtsoort) wordt deze bufferwerking zo groot dat de ketel heel erg lang aan staat voordat de kamer begint op te warmen.

Over het werken van het hout is ook verwarring. Bij bijverwarming kan vrijwel alles behalve een aantal laminaat soorten. Bij hoofdverwarming kan alles als het volledig verlijmd is. De houtsoort is toch het belangrijkst. Niet elke houtsoort zet evenveel uit bij temperatuur veranderingen als de andere. Hoe lager hoe minder dit is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Thread starter Similar threads Replies Date
A 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.459
Berichten
8.961
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan