Vloerverwarming als hoofdverwarming

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Beste klussers,

Wij hebben een huis op het oog en enige nadeel dat wij vinden is dat er op de benedenverdieping alleen vloerverwaming ligt en geen radiatoren.

Is een vloerverwarming geschikt om een woongedeelte van +/-50m2 te verwarmen evenals radiatoren? Vloerverwarming als hoofdverwarming?

Op dit moment ligt er tegelvloer op de benedenverdieping, onze voorkeur gaat uit naar een eikenplankenvloer. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Nieuwe radiatoren laten leggen, + op de tegelvloer plankenvloer leggen? Dus de tegels niet uitkappen?

Vriendelijk bedankt
Nancy
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Vloerverwarming kan, net als radiatoren, een verdieping/woonkamer voldoende verwarmen.
Uiteraard alleen wanneer deze als zgn "hoofdverwarming" is aangelegd.
Als de vorige bewoners geen klachten hebben gehad, zal dit wel zo zijn.
Vaak wordt er echter in de keuken of op een stukje muur een radiator bijgeplaatst, maar dat is niet altijd noodzakelijk.

Of je nieuwe eikenplanken vloer geschikt is voor vloerverwarming, zul je aan de leverancier van de vloer moeten vragen.
Er bestaan in ieder geval houten vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Indien je toch radiatoen wil, zul wel op de plaats waar de leidingen moeten komen, de vloer uit moeten kappen.
Je kunt immers niet de verwarmingsleiding OP de tegelvloer leggen en dan daar meteen weer de nieuwe houten vloer (zou er een beetje raar uitzien).

SUC6
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Een vloerverwarming als hoofdverwarming kan prima zonder ratiotoren functioneren. Soms wordt wel een extra radiator geplaatst om er voor te zorgen dan de ruimte sneller warm wordt. Dit is echter in zijn geheel niet nodig als het stook gedrag goed is.

Bij de afstelling van de thermostaat moet je niet overdag de een juiste temperatuur instellen en voor 's nacht uit. Dit heeft een tot gevolg dat de dekvloer volledig afkoelt en eerst weer warm moet worden voordat de ruimte weer warmer wordt. Daarnaast heeft het (onafhankelijk van vloerverwarming) tot gevolg dat de ruimte temperatuur grote schommelingen ondergaat en hierdoor materialen veel vocht opnemen en weer moeten afgeven en dus veel krimpen en uitzetten.

Een goede aanpak is om 's nachts de temperatuur een aantal grden lager te kiezen. Als dan de temperatuur echt gaat dalen wordt dit meteen weer opgevangen en blijft er een kleine warmte buffer in de vloer aanwezig en is niet het eerste uur 's morgens de ruimte koud.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan