leiding in betonvloer leggen

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Wij hebben net een nieuwe woning gekocht en willen de badkamer verbouwen.
De wastafel wil ik naar de andere zijde van de badkamer verplaatsen, alleen liggen hier nog geen aterleidingen en afvoer. Is het mogelijk om waterleiding(koud+warm) en afvoer voor de wastafel in de betonvloer te leggen. Hoe pak ik dit aan (sleuf fresen in de vloer?) ?

Momenteel is de afvoer van de douche een putje gegoten in de beton vloer. Wij zijn van plan hier een douchebak te plaatsen. Wat is de beste oplossing om de afvoer van de nieuwe douchebak aan te sluiten op de afvoer in de betonvloer.
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Hoi, de afvoer voor de wastafel kan je verleggen door twee gleuven in de betonvloer te slijpen met een slijptol en diamantschijf. Met een zgn.Kangoo (electrische hakmachine) hak je de beton tussen beide gleuven uit. Dit is geen gemakkelijke klus, want je moet de bestaande afvoer op plaats waar je de nieuwe leiding wilt aansluiten rondom goed vrijhakken.Liggende afvoermaat rond 40mm kan, maar rond 50mm is beter.
De waterleiding verleggen door de afwerkvloer is geen probleem.
Let wel op dat er geen stukken "dode leiding" ontstaan.(salmonella gevaar).
De doucheput bestaat waarschijnlijk uit een binnenput en een buitenput.De binnenput kan zo verwijdert worden.
De buiten put zal waarschijnlijk een binnendiameter van 100mm hebben.
Bij een installateur kunt u een RO-ring (rubberovergangsring) van 100mm naar 75mm bestellen.Hierin past weer een pvc verloop 75-50.

groetjes
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.460
Berichten
8.962
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan