CV maakt stromend geluid

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Elke keer als de CV aanslaat, lijkt het net alsof er een beek door de cv-installatie stroomt. Overdag valt het niet zo op, maar 's avonds is het uitermate irriterend. Overal waar maar lucht uit kan heb ik lucht uit laten lopen, verder is de CV tot nu toe twee keer helemaal opnieuw gevuld. Je kan het horen gebeuren, op het moment dat hij aanslaat klinkt het als een waterval.
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Elke keer als je de installatie opnieuw vult komt er nieuwe lucht bij. (zuurstof) Dus niet meer doen. Alleen bijvullen indien noodzakelijk. Hoor je de lcut aleen op 1 plaats of door alle radiatoren en buizen? Als dit zo kan het ook zo zijn dat je de stroming van het cv water hoort. Zet eens ALLE radiatoren HELEMAAL open. Is het geluid dan minder of weg. Dan duid dit op een hoge weerstand in de installatie. Je kunt dan proberen je circulatiepomp een stand lager te zetten. Blijkt het alleen luchtbelletjes te zijn, kun je het beste een Spirovent luchtafscheider plaatsen. (mits dit probleem niet is ontstaan NA een verandering of aanpassing van de installatie. Dan zul je het hier moeten zoeken. Controleer ook of je toestel goed ontlucht. NOG een mogelijkheid kan zijn dat je expansievat stuk is (aan het gaan) Dan komt er stikstof in je installatie.

Suc6
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
goededag
toch is het lucht
advies:stook verwarming hoog op ongeveer 1 uur totdat water in installatie ongeveer 70 c is dan ketel uitzetten en 10 minuten wachten .
Dan vaaf begane grond elke radiator en evt op leiding gemonteerde ontluchter bv in hoek bovenin kamer onluchten
dan dus verdieping erboven enz enz:
Dan druk controleren en evt bijvullen (slang aansluiten op kraan slang laten vollopen met water!!anders pers je er opnieuw lucht in de cv)dan pas aansluiten op vulkraan.opvullen tot ongeveer 1,5 bar
als klacht niet weg is bovenstaande net zolang herhalen totdat borrelen weg is

veel succes
 
Thread starter Similar threads Replies Date
S 1
S 4

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan