vloerverwarming werkt niet

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Ik heb een huis gekocht waarin een vloerverwarming aanwezig is. Deze heeft al een tijd niet gewerkt, maar ik heb de pomp inmiddels al draaiende. Nu is het zo dat de vloerverwarming alleen plaatselijk warmte doorgeeft, bij het regelstation, maar niet verder de vloer in. Ook wordt deze alleen warm bij het aanzetten van thermostaat voor de normale radiatoren. En dit terwijl er ook een thermostaat op de vloerverwarming zit, alleen daar reageert de ketel dan weer niet op. Moet deze thermostaat van de vloerverwarming misschien ergens op aangesloten zijn?

Alvast vriendelijk dank,
Ronald
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
De termostatischeafsluiter op de vloerverwarming regeld de water temperatuur op 40 tot 50 graden celcius. De ketel hoort of op commando van een of meerdere kamer thermosteten aan te schakelen. Of waneer deze er niet zijn op de verschil temperatuur tussen de aanvoer en afvoerleiding. Dus zoals jij het beschijft is met de thermostaatafsluiter en de ketel (zover afleidbaar) niets aan de hand.

Op de vloerverwarmingsunit zitten verschillende afsluiters: 1 in de aanvoer or retour van CV water, en 1 per groep (meestal een kogelafsluiter die je door een schroef 90graden kunt omdraaien.) Controleer of de afsluiter van de groepen openstaan (schroef in lijn met de slang is open) en of de (meestal een inbus achter een afdekdopje) afsluiter van het CV cirquit open staat (2 slagen ofzo.)

Als alle afsluiters open zijn en de slangen worden niet warm kan dit lucht in de slagen zijn. Probeer eerst de vloerverwarmingsunit te ontluchten (pompen eerst 10 minuten uit zetten). Draai dan alle groepafsluiters dicht, zet de pompen weer aan en zet steeds 1 groep open totdat deze wel warm wordt.

Ook kan het zijn dat de thermostatischeafsluiter vast zit of stuk is. De opnemer zit meestal in een dompelbuis gestoken en met een schroefje een heel kline beetje ingeklemd. Als je de moer van de afsluiter losdraait moet er zoiezo warmwater door gaan stromen (let op dat er geen heet water door de vloer gaat stromen!!!)
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan