Klussen Klussen klus Fundering

Een betonnen fundering

Een betonnen fundering is eenvoudiger en zeker voor beginners sneller te maken. Als u nog nooit gemetseld heeft dan adviseren wij u de fundering van beton te maken.


De betonnen fundering op 3 manieren:

1 Een betonwagen laten komen
U laat een betonwagen komen met kant en klare beton. Dit kunt u vervolgens met de kruiwagen verder verwerken. Ook kunt u nog een betonpomp huren. Deze pompt uw fundering zo vol. Dit is natuurlijk alleen voordelig voor grote klussen en dan nog relatief duur door de hoge eenmalige kosten voor de beton wagen en de beton pomp. Voor prijzen informeert u bij de betoncentrale bij u in de buurt.
 
2 Beton in kant en klare zakken
U kunt ook het beton in kant en klare zakken kopen. U hoeft alleen maar water toe te voegen. Niet teveel water toevoegen. Dit is een makkelijke en redelijk voordelige optie.
Water en beton goed mengen. U kunt het beste steeds maximaal 5 zakken tegelijk op een schone ondergrond, straatwerk, of een houten plaat leegstorten. Per zak heeft u ongeveer 2,5 liter water nodig. Vervolgens maakt u een kuil in het midden. Giet een deel van het water hierin en vervolgens het beton omscheppen en goed mengen. Herhaal dit tot het beton egaaI van kleur is en er geen natte en droge plekken meer in zitten. Het water in gedeeltes toevoegen. Dit is zwaar werk voor de rug en armen. U kunt de kant-en-klare zakken natuurlijk ook mengen in een betonmolen. 
 
3 Zelf beton maken
Tenslotte de goedkoopste optie: u laat zand bezorgen, grind (beton grind) en cement en u gaat zelf draaien. U heeft dan absoluut een betonmolen nodig. Probeer dit niet zonder want u krijgt gegarandeerd problemen met het mengen. U neemt 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind. Vervolgens vult u de betonmolen en voegt water toe totdat het beton goed is. Zeker niet teveel water toevoegen. Een goede mortel “staat” uit zichzelf en is absoluut niet vloeibaar! Teveel water is niet goed voor de sterkte van het beton. 


Klussen klus Gereedschappen die u nodig heeft
Klussen klus Materiaal voor de fundering
Klussen klus Stap voor stap aanbrengen van de betonnen fundering
Klussen klus Klussen


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: