Deuren Klussen klus

Garagedeuren

Heeft u een garage, maar wilt u een andere deur?
Of wilt u een garage, maar weet u niet welke deur u uit moet kiezen?


In dit artikel worden de verschillende soorten garagedeuren uitgebreid uitgelegd, zodat u de juiste deur uitkiest voor uw garage!


Algemene informatie over garagedeuren
garagedeurGaragedeuren zijn er in vele verschillende soorten en maten. De meest bekende is waarschijnlijk de garagedeur is de kanteldeur.
Tegenwoordig komen er steeds meer variaties van de kanteldeur op de markt. Bijvoorbeeld de roldeur, deze roIt op in een kast of onder uw plafond.
Doordat er veel verschillende uitvoeringen zijn en diverse fabrikanten garagedeuren produceren is gedetailleerde informatie per fabrikant of uitvoering niet in het kort weer te geven. Raadpleeg voor deze gedetailleerde informatie uw zonweringleverancier.

Kanteldeur
Dit is, zoals al eerder aangegeven, het bekendste type garagedeur.
Er zijn twee verschillende varianten te verkrijgen:
1. De deur die naar buiten kantelt
2. De deur die naar binnen kantelt

Sectionaaldeur
De eerste deur die we bespreken is de sectionaaldeur, deze deur wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt.
De sectionaaldeur bestaat uit losse delen, deze worden lamellen genoemd. Deze ‘lamellen’ zijn ongeveer 40 tot 50 cm hoog.
Dit soort deur heeft een zeer hoge isolatiewaarde, dit is te danken aan de 20 mm dikke geďsoleerde delen en de rubbers, die ervoor zorgen dat uw deur niet gaat tochten.

Sectionale garagedeuren kunnen ook geleverd worden met een aparte loopdeur, dit is vooral eenvoudig, als u bijvoorbeeld uw fiets in de garage wilt zetten… U hoeft dan niet de gehele garagedeur te openen.
 
Ook goed om te weten is dat er tegenwoordig speciale sectionaaldeuren te koop zijn die niet zo duur zijn en toch een goede isolatiewaarde hebben!

Roldeur
Deze deur was vroeger zeer populair, maar deze populariteit neemt steeds verder af.
Deze deur is dé oplossing als er in uw garage geen ruimte vrij is tegen het plafond.

Voordelen van de roldeur en de sectionaaldeur
Voordelen van de twee laatst beschreven typen garagedeuren, ten opzichte van de kanteldeur, zijn: Beide deuren hebben een hogere isolatiewaarde en biedt u meer de ruimtewinst.

Montage van een garagedeur
De montage van een garagedeur is moeilijk door uzelf te verrichten, het beste is dan ook om een professional in te huren.
Er zijn verschillende professionele bedrijven die alleen maar garagedeuren monteren, maar tegenwoordig worden garagedeur ook door verscheidene zonweringleveranciers aangeleverd en voor u gemonteerd.


Klussen klus Deuren


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: