Interieur Klussen klus

Moderne gashaarden

moderne gashaardTegenwoordig ziet u steeds meer gashaarden, ze zijn de hout openhaard aan het verdringen. De gashaard is een zeer goed alternatief en voldoet aan de sfeer, gemak en comforteisen van deze tijd.


Het vlambeeld van een gashaard is door de speciale gasblokken bijna gelijk aan die van een openhaard, daar zit het verschil dus niet in.

Ontsteking van een gashaard
Gashaarden zijn vaak uitgerust met de zogenaamde piezo ontsteking, maar er zijn ook sommige gashaarden uitgevoerd met een elektronische ontsteking. Het verschil tussen beide is dat u met de elektronische ontsteking de hoogte van de vlammen zélf kunt regelen door middel van een afstandsbediening. Maar u raad het al: Deze vorm is iets duurder dan de gashaarden met de piezo ontsteking.

Waarom zou ik een gashaard kopen?
Allereerst is het natuurlijk sfeervol, er zijn (nog steeds) mensen die eraan twijfelen of de moderne gashaarden wel mooie vlammen tonen… Het antwoord is: JA!!!.
De eenvoudige bediening mag ook zeker een voordeel worden genoemd. Eén druk op de knop is voldoende en uw gashaard brandt! Weer een druk op dezelfde (of een andere) knop en hij is weer uit! Makkelijker kan het niet.
Daarbij hoeft u niet met hout te gaan lopen sjouwen, dit moet bij een houtkachel automatisch wel… Nee, bij een gashaard heeft u slechts een afstandsbediening van een paar gram, waarmee u uw hele gashaard bedient!
Door het hoge rendement en de gunstige verbrandingseigenschappen van gas is er maar weinig uitstoot, dit is dus milieuvriendelijk.
Veilig
Een gashaard is makkelijk te bedienen

Nadelen gashaard
1. Een gashaard geeft iets minder warmte af dan bijvoorbeeld een houtkachel of openhaard.
2. Ook al zijn er verschillende prijsklassen, gashaarden zijn over het algemeen vrij prijzig. De moderne gashaarden zijn behoorlijk kostbaar maar u zult er veel plezier van hebben.

Voorlichting, informatie aanvragen en orienteren
Laat u altijd goed voorlichten en informeren bij verschillende winkels. Op internet kunt u de gashaarden vergelijken.
Dit is zeer belangrijk, omdat de prijzen, maar ook de merken en types sterk van elkaar verschillen. 

Tweedehands markt
Ter aansluiting op de alinea hierboven…
Ook op de tweedehands markt staan veel verschillende soorten/maten/types/merken te koop in verscheidene prijsklassen. Een goedkope tweedehands gashaard behoort dan ook tot de mogelijkheden. Wellicht een oplossing voor liefhebbers die er niet (te) veel geld aan uit willen geven.


Klussen klus Interieur


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: