Vloeren Klussen klus

Gereedschap betonvloer

De volgende gereedschappen heeft u nodig bij het construeren van een dragende betonvloer.

Als u de vlindermachine gebruikt bespaart u zich later het aanbrengen van een cement dekvloer.


De watergekoelde muurzaag kan ook vervangen worden door een haakse slijper met diamant schijf. U heeft ze dus niet allebei nodig.

voordeel haakse slijper: veel doe-het-zelvers hebben het appparaat al en een watergekoelde muurzaag moet meestal gehuurd worden.
nadeel: veel stof, een watergekoelde muurzaag produceert geen stof, wel veel water. 

Rei
Een rei wordt gebruikt om een vloer of wand af te reien. Onder afreien van een wand wordt verstaan: het met heen en weer gaande bewegingen naar boven toe bewegen van de rei, om het gips goed te verdelen. Afreien gebeurt altijd over geleiders (bij stucen; stucprofielen). Een rei kan zowel een lange houten lat, een ijzeren rechthoekige koker als een speciaal gemaakte aluminium rei (zie foto) zijn. Belangrijk is dat de rei recht is, niet doorbuigt en licht is. Door zijn gewicht is de aluminium rei ideaal. De profilering zorgt ervoor dat de rei niet door kan buigen. 
 
 
Hamer
Houten steel met stalen kop. Komt in vele vormen:
klauwhamer, met de achterkant kunnen spijkers verwijderd worden

carrosserie hamer, speciale vorm voor het uitkloppen van een auto carrosserie

moker, extra zware uitvoering

breekhamer, extra zware uitvoering met lange steel voor sloopwerk 
 
 
Stalen spaan
Roestvrij stalen plaat van ongeveer 12 cm x 25 cm met handgreep 
 
 
Metselkoord
Elastisch , dun maar toch sterk touw
 
 
Waterpas(min.80cm)
Bij bijna alle klussen een onmisbaar gereedschap. Altijd controleren voor gebruik: leg de waterpas neer, noteer de positie van de luchtbel. Draai de waterpas een haIve slag. De positie van de luchtbel moet exact identiek zijn. 
 
 


Betonschaar
Voor het knippen van betonijzer.
 
 

Haakse slijper
Electrische gereedschap geschikt voor het doorslijpen van zowel steen achtige als metalen voorwerpen. GEBRUIK ALTIJD OOG EN OOR BESCHERMING !
Bij het slijpen van steen-achtige materialen is ook mond bescherming noodzakelijk. Voor steenachtige materialen gebruikt u een diamant schijf. Voor metaal een doorslijp of afbraam schijf. Zeker in de zware 2500 watt uitvoering een zeer gevaarlijk gereedschap. Het verwisselen van de schijven is vaak moeilijk want ze gaan erg vast zitten. Wij adviseren een zgn. SDS koppeling waarmee het verwisselen van de schijven handmatig en zeer snel kan gebeuren.
 
 
Afrei-latten (hout)
Houten latten waarover een vloer afgereid wordt. Stel ze op de goede hoogte met klosjes hout of zorg dat de latten de goede dikte hebben. 
 
 
Diamantschijf
Schijf geschikt voor montage op een haakse slijper die tegels, natuursteen, kalkzandsteen, baksteen etc doorslijpt.
Zowel in gesegmenteerde als gladde uitvoering leverbaar. Om de 60 seconden laten afkoelen verhoogd de levensduur van deze dure schijven. Afkoelen gaat het snelst door de schijf rond-draaiend aande lucht te laten koelen. 
 
 
Voegbeitel
Stalen beitel met geharde slagkant. Voor het uithakken van oud voegwerk, bijkappen van stenen uitsparingen e.d.
 
 
Bats (schop)
Houten steel met platte brede metalen plaat. Voor het omscheppen van beton, het vullen van de beton molen e.d. 


Vlinder machine
Machine voor het spiegelglad afwerken van betonnen vloeren. Als u de vlindermachine huurt zorg dan voor voldoende benzine. Het vlinderen zelf is een slag die u na 5 minuten proberen snel onder de knie heeft. Begin pas met vlinderen als u over de vloer kunt lopen en daarbij afdrukken acherlaat van maximaal 4 mm. 
 
 
Watergekoelde muurzaag
Elektrisch aangedreven, muurzaag met diamant blad. Voor het stofvrij zagen van muren. Produceert wel veel water. Een haakse slijper met diamant schijf kan hetzelfde werk droog doen maar met erg veel stof. Met de muurzaag is het eenvoudiger om rechte zaagsnedes te maken, dit is met een haakse slijper niet mogelijk.
 
 
Rolband
Onmisbaar bij veel klussen. Voor het nemen van de maat.  
Klussen klus Dragende beton en cementvloeren algemeen
Klussen klus Construeren van een dragende vloer
Klussen klus Gereedschap dat u nodig heeft
Klussen klus Aan te schaffen materialen
Klussen klus De uitvoering
Klussen klus Vloeren


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: