Keuken Klussen klus

Kiezen uit de diverse keuken stijlen

In vrijwel elk huishouden zal de keuken gelden als één van de, zo niet de meest, belangrijke ruimtes van de woning. Hierom is het belangrijk dat uw keuken bij u past en, niet geheel onbelangrijk, bij de andere ruimtes van de woning.

Afhankelijk van uw woninginrichting en/of persoonlijke voorkeur zijn er diverse stijlen waarin u uw keuken kan inrichten. Grofweg kan gesteld worden dat er 3 mogelijkheden zijn, namelijk de Landelijke keuken, de Moderne keuken en de Design keuken. Deze drie stijlen onderscheiden zich door een aantal specifieke kenmerken die hieronder beschreven worden.

De Landelijke keuken
Landelijke keukens kenmerken zich door het uitstralen van warmte en gezelligheid. De landelijke keuken wordt ook wel de ‘boerenkeuken’ genoemd omdat het bijna aanvoelt alsof u zich op een boerderij bevindt.
De landelijke keuken is op te delen in 3 verschillende typen, namelijk de Toscaanse stijl, de Franse stijl en de Retro stijl. Hieronder een beschrijving.

Toscaanse stijl
 De Toscaanse stijl van keukendesign is de afgelopen jaren in populariteit aan het toenemen en kenmerkt zich door het naar binnen halen van het ‘buiten’ gevoel. Een keuken in deze stijl straalt veel warmte uit en voelt bijna romantisch aan!
Er wordt gebruik gemaakt van rustgevende, natuurlijke kleuren als TerraCotta, kolenzwart en donkerblauw.
Ook zijn motieven met afbeeldingen van citroenen, olijven, zonnebloemen etc. veel terug te vinden in het Toscaanse design.

Franse stijl
Deze stijl creëert een landelijk gevoel ‘op z’n Frans’ door het gebruik van zonnige, gouden tinten. Ook licht- en donkergroene, kobaltblauwe, lavendel en oceaan achtige kleuren worden veel gebruikt.
De Franse stijl keuken komt zowel in grotere als kleinere keukens goed tot zijn recht.
Als decoratie worden rustiek vormgegeven urnen, handgeschilderde keramieken werken en koperen potten goed tot hun recht.

Retro
De retro keuken, ofwel de keuken van een aantal decades terug kenmerkt zich door:
-het bijna overdadig gebruiken van decoraties als houten snijblokken, koperen potten, rieten manden etc.
-karakteristieke deuren
-gelaagde afwerking
Ook het gebruik van hout kenmerkt de retro keuken. Kersen- en eikenhout zijn twee veelvoorkomende houtsoorten die gebruikt worden bij het design van de retro keuken.
De retro keuken is mooi door eenvoud.

 
Modern / Design
De moderne keuken en de ‘design’ keuken hebben qua uiterlijke kenmerken veel met elkaar gemeen. De keukens ogen erg strak door het gebruiken van strakke, hoekige objecten waarbij nauwelijks tot geen ruimte is voor ronde of uitstekende attributen.
Om de strakke afwerking te vergroten zijn de uitstekende handgrepen op bijvoorbeeld de keukenkastjes en –lades vervangen door niet-zichtbare grepen.
Veel gebruikte kleuren zijn matte kleuren als grijs, zwart, wit, beige en bruin gecombineerd met felle, opvallende accenten als felgroen, -geel, -oranje, -rood en hout.
De keukens worden voorzien van de nieuwste inbouwapparatuur zodat u van alle luxe bent voorzien. Verder worden materialen als kunststof, glas en metaal het meest gebruikt in deze ontwerpen.
Geen uitzondering in deze keukenontwerpen is het kookeiland!



Klussen klus Keuken


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: