Keuken Klussen klus

11 keukentips voor het kopen van een nieuwe keuken


1. Voor begonnen wordt met het ontwerpen van uw nieuwe keuken is het slim om alle ideeën en mogelijkheden voor uzelf op te schrijven zodat u een overzichtelijk beeld krijgt. Ook is het belangrijk dat in het design van uw nieuwe keuken zowel de voor- en nadelen van uw huidige of oude keuken meeneemt. Wat was prettig en wat was onhandig? Wat stond mooi bij elkaar en wat was een minder succesvolle combinatie? Dit zijn allemaal keukentips waar u uw voordeel mee kunt doen!

2. Om te orienteren kunt u online tal van gratis brochures bestellen.
Bestel hier uw gratis brochures.

3. Afhankelijk van de indeling van uw nieuwe keuken is het verstandig om u vast te oriënteren in de verschillende typen apparatuur die beschikbaar is. Inbouwapparatuur bijvoorbeeld vergt een specifieke indeling van uw keuken, afhankelijk van de plaats van deze apparatuur.

4. Houd rekening met alle hoeken die uw keuken heeft! Om het gebruik van opslagruimte in uw keuken te optimaliseren is het verstandig om te werken met hoekkastjes, waardoor ook in de hoeken van uw keuken geen kostbare ruimte verloren gaat!

5. Denkt u vooral aan de financiën bij het inrichten van uw keuken, dit kan een boel kosten schelen!
Een kastje van 30 cm breed is dan wel half zo breed als een kastje van 60 cm breed, maar kost in verhouding veel meer dan de helft van die prijs! En je hebt er nog meer van nodig ook!

6. Probeer kastjes zo functioneel mogelijk te houden. In plaats van de hele keuken vol te plannen met kastjes overal, is het voordeliger en functioneler om te kiezen voor ‘groepjes’ kasten die een daadwerkelijke functionele rol hebben in uw keuken.

7. Verstandig is om de nieuwe positie van de gootsteen op dezelfde plaats te positioneren als de oude gootsteen. Dit vergemakkelijkt de gehele installatie van de keuken enorm!
De warme en koude leidingen verlengen zijn nog niet zo’n probleem, maar de afvoer van het water is een stuk lastiger en minstens even belangrijk!

8. Een handige keukentip! Om effectief te kunnen kokkerellen is het slim om de kookplaat relatief dicht bij de gootsteen te plaatsen. Dit is handig met het afgieten van pannen vol kokend water!

9. Indien u van plan bent een koel-vriescombinatie in uw keuken te plaatsen, denk er dan aan dat, om de deuren volledig open te slaan, het apparaat een vrije ruimte van 30 cm aan beide kanten nodig heeft! Dus het in de hoek van de keuken plaatsen van deze koelkast gaat ten koste van de bewegingsvrijheid van de deuren.

10. Het is verstandig om naast uw oven een kleine ‘vrije ruimte’ op uw aanrecht te houden. Dit creëert een ‘veilige’ ruimte om hete ovenschalen en –platen op kwijt te kunnen!

11. Indien u kiest voor het plaatsen van een keukeneiland in uw keuken, is het belangrijk om ten allen tijde een meter vrije ruimte om het eiland heen te behouden! Indien deze vrije ruimte niet beschikbaar is, wordt het werken aan het kookeiland te krap en benauwd.

Deze keukentips richting zich op het kopen voor een nieuwe keuken. Neem de tijd, vergelijken en orienteren kan uw grote voordeel op leveren.

Klussen klus Keuken


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: