Klussen Klussen klus Kitten

Kitten


Kitten is het zodanig opvullen van een spleet of verbinding dat er een elastische verbinding ontstaat. Een uitzondering op deze regel is montage kit dat een vaste verbinding maakt.

Glazen ruiten worden in sponningen gekit, overgangen van hout naar steen worden gekit, aquaria worden gekit, badkamers, keukenbladen, hoeken in tegelwerk, kleine lekkages in daken, kortom het aantal toepassingen is eindeloos.

Er zijn heel veel verschillende kitten allemaal met hun eigen karakteristieken, wel of niet overschilderbaar, wel of niet geschikt voor vochtige ruimtes etc.

U moet zich altijd realiseren dat het verven van kit tot problemen kan leiden. Kit kan vaak een rek van wel 25 % opvangen zonder te scheuren. Verf echter maximaal 1 a 2 %. Als de verbinding dus zeer sterk gaat werken dan is de kans groot dat de verf eraf springt/inscheurt.

De verschillende soorten kit
Hier volgt een overzicht van ALLE bekende kitsoorten en hun toepassingen:

Sanitairkit
Extra elastische siliconen kit met daarin een schimmelwerend middel verwerkt. Gebruiken in alle vochtige ruimtes, badkamers, toiletten, bijkeuken, keuken.
Leverbaar in doorzichtig, wit, grijs, zwart, jasmijn (crème)
Sanitairkit wordt toegepast in:
Alle hoeken in tegelwerk (hoekverbindingen in tegelwerk in natte ruimtes mogen NOOIT gevoegd worden maar MOETEN ALTIJD GEKIT worden.
Verbinding bad - tegelwerk
Aansluiting toiletpot - vloer
Aanrechtblad – tegelwerk
Aansluiting wastafel – muur

Sanitairkit kan niet geschilderd worden.
Sanitairkit kan niet gebruikt worden voor het maken of repareren van een aquarium, de schimmel werende middelen kunnen giftig zijn voor de vis.

Siliconenkit
Geschikt voor alle verbindingen die u ook met sanitairkit kunt maken maar dan in droge ruimtes, is minder elastisch dan sanitair-kit.

Aqua seal kit
Siliconen kit speciaal geschikt voor het verlijmen van glasplaten tot aquaria, zonder schimmelwerende middelen en met extreem goede hechting op glas.

Butyleen kit
De ouderwetse variant van acrylaat kit. Heeft geen hardingsproces, blijft dus zeer lang bijna vloeibaar. Hecht uit door het vormen van een vlies op het oppervlak. Kan overschilderd worden. Blijft zeer lang vIoeibaar en kan zeer grote rek opvangen.

Glaskit
Speciale kit op siliconen basis met extreem goede hechting op glas. Wordt gebruikt voor het kitten van de ruimte tussen het glas en de het kozijn. Overschilderbaar.

Acrylaat kit
De kit voor alle naden en voegen in tussen houten delen. Overschilderbaar. Uithardend in ongeveer 24 uur. Voor licht schilderwerk neemt u witte acrylaat kit. Voor donker schilderwerk grijze.

Dilitatievoegkit
Speciale kit voor het kitten van dilatatievoegen in metselwerk. Zeer sterke compacte, goed hechtende kit.


Tixophalt kit
Speciale zwarte kit op bitumen basis. Hecht letterlijk op alles, ook op natte ondergronden. Kan alleen met thinner van de handen verwijderd worden. Geschikt voor kleine reparaties van daken, dakleer etc.
 
Klussen klus De verschillende soorten kit
Klussen klus Voordat u begint met kitten
Klussen klus Stap voor stap uitleg over kitten
Klussen klus Klussen
Klussen klus Badkamer


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: