Kozijn Klussen klus

De invloed van kozijnen en licht in de woning

De natuur en het licht van buiten zijn prima naar binnen te brengen. Door de ruimte in uw woonkamer volledig af te sluiten van buiten ontstaat vaak een opgesloten gevoel. Met de mogelijkheden van de hedendaagse kozijnen is dat verleden tijd.


Lekker en comfortabel wonen is voor veel mensen erg belangrijk. Er wordt van alles gedaan om de woonkamer een eigen karakter te geven. De keuze voor goede en vooral lichtdoorlatende kozijnen wordt door veel mensen vergeten. De invloed van de kozijnen op de sfeer en het gevoel van ruimte in de woonkamer is vele malen groter dan menigeen zou verwachten.

Licht in de woonkamer
Kozijnen zijn zeer gezichtsbepalend in een kamer. Waarom besteden we vaak meer aandacht aan een schilderij in huis dan aan het kozijn. Kozijnen trekken meer aandacht dan wij zo in eerste gedachte zouden denken, ze zorgen voor baIans in een kamer en brengen het gevoel van buiten naar binnen. Daglicht is overigens het medicijn tegen een winterdepressie. Wanneer het buiten koud is en het zonnetje de kamer inschijnt geeft dat een zeer behaaglijk gevoel.

Een kozijn is een kozijn
Vroeger waren vrijwel alle kozijnen identiek. Tegenwoordig zijn er grote verschillen. In het volgende overzicht kort een aantal verschillende mogelijkheden:
- Alumunium kozijnen
- Houten kozijnen
- Kunststof kozijnen

Aluminium kozijnen
Veel kozijnen worden tegenwoordig gemaakt van aluminium. De eigenschappen en voordelen van aluminium kozijnen zijn:
zeer sterk
duurzaam
isolatiewaarde, deze wordt per kozijn aangegeven
leverbaar in vrijwel elk gewenste kleur
Ook bij barre weersomstandigheden zal een aluminium kozijn niet uitzetten of krimpen
Zeer veel verschillende mogelijkheden in vormgeving kleur en uitstraling

Kunststof kozijnen
Weinig onderhoud nodig
Goed bestand tegen inbraak
Leverbaar in vrijwel elke gewenste kleur
Goed isolerend
levensduur van minimaal 50 jaar

Houten kozijnen
De meeste authentieke huizen hebben houten kozijnen. De kozijnen hebben vaak een mooie uitsraling maar hebben ten opzichte van de aluminium en de kunststof kozijnen toch wel wat nadelen.
Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig
Ze zijn wel makkelijk te schilderen. Voor de meeste houten kozijnen wordt geadviseerd om deze eens in de 8 a 10 jaar volledig over te schilderen.

Al deze kozijnen zijn in diverse maten en vormen mogelijk. Laat u bij een gerenomeerde kozijn dealer informeren over de diverse mogelijkheden.


Klussen klus Kozijn


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: