Kozijn Klussen klus

Lichtstraten, alle informatie over de lichtstraat

lichtstraatLichtstraten zijn aluminium dakconstructies en wandconstructies,die zijn  uitgevoerd met daglichtdoorlatende elementen, deze meestal van kunststof of glas.
De aluminium raamprofielen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in zeer veel verschillende RAL kleuren.


Algemene informatie over de lichtstraat
Als er te weinig licht in uw woning of werkruimte komt, zorgt dit voor irritaties, omdat zonlicht, zonder dat we het zeIf doorhebben, zeer belangrijk is in ons leven. Het kan onze stemming bepalen.
Het plaatsen van een lichtstraat aan uw woning en/of werkruimte kan er voor zorgen dat er meer daglicht naar binnen kan komen.
Een lichtstraat is een systeem, dat gemaakt is van een aluminium profiel met daarin verschillende glazen ruiten, zodat er voldoende natuurlijk (zon)licht naar binnen kan komen.

Waar worden lichtstraten toegepast
Enkele voorbeelden van situaties waarin u een lichtstraat kunt gebruiken zijn:

Woningen
Bedrijfspanden
ziekenhuizen
  Sporthallen
  Scholen
  Dug-outs
  carports
  luifels
  fietsenstallingen
  wintertuinen

Voordelen van een lichtstraat
De hoeveelheid daglicht dat via een lichtstraat in de woning komt is veel hoger dan als het alleen via de ramen naar binnen kan komen, waardoor het een stuk aangenamer wordt om in uw woning te vertoeven. Daarbij komt nog eens dat de ruimte die uw huis biedt veel groter lijkt dan voorheen!
Tevens zijn er verscheidene mogelijkheden om via de ramen in uw lichtstraat te ventileren, hierdoor wordt de temperatuur binnen weer aangenamer. Door isolerend veiligheidglas te gebruiken is de kans op warmteverlies in de winter, en te hoge temperaturen in de zomer bijna uitgesloten.

Verschillende type lichtstraten
Lichtstraten zijn er in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, dit is afhankleijk van de plaats waar u uw lichtstraat wilt hebben en welke u het mooist bij uw woning vindt passen.

Hieronder bespreken we nog even de twee meest voorkomende soorten lichtstraten.
 
Lichtstraat ‘Zadeldak’
Een zadeldak lichtstraat heeft aan twee zijden geschuinde ramen, waardoor het licht altijd optimaal binnen kan dringen in uw woning, het is vanzelfsprekend dat u ’s middags meer zonlicht in uw woning heeft dan ’s avonds laat.
 Een zadeldak lichtstraat wordt meestal op een vrijstaand gedeelte van uw dak geplaatst, omdat het dan het meeste effect biedt.

Lichtstraat ‘Lessenaarsdak’
Een lessenaars lichtstraat heeft aan één zijde een geschuinde kant.
Dit is de lichtstraat die in de meeste gevallen geplaatst wordt tegen de gevel van uw pand aan, doch is het ook mogelijk om deze vrijstaand op het dak te plaatsen.


Klussen klus Kozijn


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: