Keuken Klussen klus

Een nieuwe keuken

droomkeuken tipsNa een lange tijd van alleen dromen over de ideale keuken, is het eindelijk tijd om deze droom te verwezelijken. Gaat verhuizen en wilt u een frisse start maken met een nieuwe keuken?
Wat het idee voor een nieuwe keuken ook heeft doen ontstaan, één ding is zeker: in het creëren van een droomkeuken gaat veel tijd, werk en geld zitten. Het is dan ook noodzakelijk om praktisch en overzichtelijk te werk te gaan. Hoe doet u dit? Het stappenplan van Klusvraagbaak maakt u klaar om de voor u volmaakte keuken te kopen!


Het stappenplan voor een nieuwe keuken
behangen informatie Informatie verzamelen
behangen informatie Een begroting maken
behangen informatie Voorbereiding: de checklist
• Wie gaan de nieuwe keuken gebruiken
• Functie van de nieuwe keuken
• Architect nodig voor de keuken of zelf doen?
• Meten en het maken van een keuken plattegrond
• Apparatuur voor in de nieuwe keuken
• Keukenindeling, vorm en zones
•  Sfeer en stijl, de verschillende type keukens
behangen informatie Begroting nakijken
behangen informatie Bestellen van Brochures

Stap 1 Informatie verzamelen
Er is genoeg keuze wat keukens betreft; niet alleen in het meubilair en de apparaten, maar ook in de stijl en sfeer. Als u een nieuwe keuken wilt, is het dus handig als u alvast een idee hebt van wat er te koop is op keukengebied. Verzamel brochures en woonmagazines, kijk eens naar een woonprogramma of zoek naar informatie op het internet. Ook kennissen met een mooie keuken kunnen u hierbij een handje helpen: zij hebben misschien tips of kunnen u vertellen wat zij hebben gedaan om dit leuke resultaat te krijgen. Als u een werkelijk beeld wilt van het keukenaanbod, is het een idee om eens een kijkje te nemen bij keukenzaken, woonbeurzen en showrooms van fabrikanten.

Stap 2 Een begroting maken
Het is erg belangrijk om alvorens een keuken aan te schaffen, vast te stellen hoeveel u kunt uitgeven. Als u dit eenmaal weet, verdeel dan het totale budget over de verschillende onderdelen (appratuur, meubilair, installatie etc.) van het project. Door de volgende vragen te beantwoorden, krijgt u een duidelijk beeld van hoeveel geld u per onderdeel kunt besteden:
-Wat kosten dingen en wat vind ik belangrijk?
(Tip: Wilt u per se een goede afwasmachine, omdat u een groot gezin heeft? Dan is het vanzelfsprekend dat u bereidt bent hier meer geld aan uit te geven dan bijvoorbeeld de verlichting.)
-Hoe lang wil ik nog in dit huis wonen?
(Tip: Als u verwacht binnen een aantal jaren weer te gaan verhuizen, is het niet slim om veel geld uit te geven aan dingen die u niet mee kunt nemen.)
Verder moet u de eventuele verwijderings- en sloopkosten van uw oude keuken en het tarief van de architect, als u die ingehuurd heeft, niet vergeten. Bent u genoodzaakt buitenshuis te eten of een tijdelijke keuken te gebruiken gedurende het project? Dan zijn hier uiteraard ook kosten aan verbonden, die u in uw begroting moet opnemen.

Stap 3 Voorbereiding: de checklist
Wie gaan de nieuwe keuken gebruiken
Het kan praktisch zijn om voordat u een keuken uitkiest, inzicht te hebben in hoe en door wie uw keuken gebruikt zal worden. Denk hierbij aan het kookgebruik, de woonsituatie en de lichamelijke kenmerken van u en uw medebewoners.
Functie van de nieuwe keuken
Het antwoord op de vraag: ‘hoeveel tijd breng ik in mijn keuken door?’ kan u wellicht helpen met het bepalen van de functie van uw nieuwe keuken. Vroeger was de keuken er misschien alleen om een maaltijd te bereiden en eventueel te nuttigen, tegenwoordig wordt er, naast het koken, ook steeds vaker in een keuken ‘geleefd’. Bent u ook vaak in de keuken te vinden? Of ligt uw voorkeur bij de functionele keuken? Zet eens op een rijtje waar u uw keuken voor wilt gebruiken, zodat u daar bij de volgende punten van de checklist rekening mee kunt houden.


Lees verder: De nieuwe keuken (2) behangen informatie

Klussen klus Keuken


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: