Klussen Klussen klus Stukadoren

Reparatie van de muur

Reparatie van gaten en niet "werkende" scheuren in bestaand stucwerk.

Bij de reparatie van gaten in bestaand stucwerk maken we weer het onderscheid tussen glad stucwerk en schuurwerk.


Glad stucwerk
Glad stucwerk kan worden gerepareerd met roodband (tot 1 cm diepe gaten) en voor diepere gaten gebruikt u goudband. Maak het gips aan en smeer het gat vol. Vervolgens glad afstrijken met een enigzins vochtig plamuurmes of spacmes. Na het drogen evt. nogmaals herhalen als er toch scheurtjes zijn opgetreden (dit komt door de relatief snelle droging van kleine reparaties). Na het drogen indien nodig licht afschuren van de laatste oneffenheden, sauzen en klaar.

Schuurwerk
Schuurwerk kan worden gerepareerd met geelband (tot 1 cm diepe gaten) en vor diepere gaten gebruikt u groenband. Maak het gips aan en smeer het gat vol. Vervolgens neemt u het schuurbord (met spons laag) maakt dit enigzins nat en met rond draaiende bewegingen drukt u het gips vIak. Teveel aan gips verwijderen. Doorgaan tot een egaal oppervalk is verkregen.
 
Reparatie van "werkende" (=steeds terugkomende) scheuren in bestaand stucwerk.
 
Stap 1
Bij werkende scheuren en naden in muren en plafonds die nog gestucadoord moeten worden plakt u het glasvezel band over de scheur voordat u gaat stucadoren. 
 Stap 2
Bij scheuren in bestaand stucwerk of bijv. oude ornamenten plafonds krabt u met een scherpe verfkrabber een gleuf van ongeveer 5mm diep en iets breder als het glasvezel band. 
 
Stap 3
Vervolgens zijn er twee mogelijkheden:
U smeert een dunne laag gips in de gleuf en drukt vervolgens het wapeningsgaas in het gips. Daarna de gleuf vol smeren en glad afwerken met een enigszins vochtig plamuurmes of spacmes. Voor schuurwerk gebruikt u een enigszins vochtig schuurbord,

U kunt de gleuf ook met voorstrijkmiddel behandelen. Laat dit drogen, plakt het wapeningsband over de scheur en smeert vervolgens de gleuf dicht met gips. (doet u dit niet dan plakt de wapeningtape onvoldoende om te blijven zitten !)


Klussen klus Algemene informatie stukadoren
Klussen klus De voorbereiding
Klussen klus De gereedschappen die u nodig heeft om te stukadoren
Klussen klus De materialen
Klussen klus Stucen, het plaatsen van de hoekprofielen
Klussen klus Stucen, het plaatsen van de geleidingsprofielen
Klussen klus De uitvoering
Klussen klus Repareren van een muur
Klussen klus Klussen


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: