Verbouwing Klussen klus

Terrasoverkapping

overkapping van het terrasEen goede terrasoverkapping biedt u de mogelijkheid om (nog) meer te van uw eigen tuin te genieten. Dit tijdens zowel een zomerse dag waarop een enkele regenbui valt als in het voorjaar en zelfs in het najaar!


Wilt u ook niet (meer) gaan lopen slepen met uw tuinmeubilair als het weer eens gaat regenen? Dan is een terrasoverkapping dé oplossing voor u.

Algemene informatie
Een terrasoverkapping dient voldoende licht door te laten, maar dat is niet het enige. De terrasoverkapping moet onderhoudsvriendelijk zijn en zonodig de zonnewarmte weerkaatsen.
informatie terrasoverkappingDaarbij komt nog eens dat uw terrasoverkapping het regenwater af moet voeren, dit natuurlijk het liefst zonder (geluids)overlast. Dit regenwater moet naar een riool, een regenton of (een deel van) de tuin worden geleid, zodat het water er niet op blijft liggen.

Verlichting integreren in de terrasoverkapping
Tegenwoordig zitten mensen steeds vaker in de tuin om even lekker te vertoeven.
In het voorjaar wordt het beter weer en ook het najaar biedt nog volop mogelijkheden om even in de buitenlucht te zijn.
Mede doordat mensen steeds vaker in hun tuin zitten/liggen zijn er voor terrasoverkappingen vele extra’s ontworpen, zo is het tegenwoordig mogelijk om speciaal ontworpen lichtspotjes in te laten bouwen onder uw terrasoverkapping.
Zo kunt u ook ’s avonds nog van uw tuin genieten!

Vereisten
De terrasoverkapping dient bestand te zijn tegen alle weersinvloeden, denk hierbij aan zon, sneeuw, regen, hagel en (harde) wind.
Bovendien moet de terrasoverkapping natuurlijk betaalbaar zijn (en dat zijn ze tegenwoordig, door het grote aanbod) en dient hij, zoals bij de algemene informatie al genoemd, voldoende (zon)licht binnen te laten.
Denk er daarnaast aan wat uw eigen wensen zijn voor u een terrasoverkapping aanschaft.

Weersbestendigheid
Een goede terrasoverkapping biedt u een stabiel en stevig framewerk dat zowel een herfst- en winterstorm maar ook de heftige zomerse onweersbuien probleemloos kan weerstaan.

Aangezien vooral het dak aan de (soms ernstige) weersinvloeden wordt blootgesteld is een goede weersbestendigheid van het dak van uw terrasoverkapping van zeer groot belang.
Het beste materiaal hiervoor is plexiglas.

Bouwvergunning terrasoverkapping
Het is in sommige gevallen nodig om een bouwvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Of dit bij u het geval is dient u even na te vragen bij de gemeente van uw woonplaats.

TIP: Ga altijd eerst even naar de gemeente voordat u een terrasoverkapping gaat aanschaffen en monteren. Het kan namelijk voorkomen dat u alles weer dient weg te halen, mocht de gemeente erachter komen dat u zonder (bouw)vergunning een terrasoverkapping in uw tuin geplaatst heeft.


 
Klussen klus Verbouwing


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: