Nieuwe woning Klussen klus

Het verkopen van uw woning

verkopen van de woningIn dit artikel vindt u informatie over de verkoop van uw woning, wat u zelf moet doen, wat de makelaar doet (als u deze ingeschakeld heeft) en tevens vindt u handige tips in dit artikel.
Woning verkopen met hulp van een makelaar
In de meeste gevallen neemt de verkopende partij een makelaar ter hand. De makelaar doet vanaf dat moment eigenlijk alles dat met de verkoop van uw woning te maken heeft.
Hij zorgt (in overleg met u) voor reclame, bezichtigingen en voert de onderhandelingen met potentiŽle kopers.

Notaris
Een notaris is een openbaar ambtenaar, hij/zij zorgt voor alle officiŽle handelingen rondom de eigendomsoverdracht van de woning. De eigendomsakte ťn hypotheekakte dienen bij de notaris te worden ondertekend. De koper mag beslissen welke notaris er ingeschakeld wordt, omdat de kopende partij de notaris ook dient te betalen.

De notaris is er niet alleen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn/haar handtekening onder de aktes zet. De notaris doet nog veel meer werkzaamheden, zo onderzoekt de notaris, voordat de woning van eigenaar wisselt, of de verkopende partij inderdaad de eigenaar is van de woning en hij/zij controleert tevens of er geen beslag op de woning is gelegd. Daarna verzorgt de notaris de officiŽle aktes en regelt de notaris de naamswijzing van eigenaar van de woning in het kadaster. Bij het verkopen van de woning is dus altijd een notaris nodig.

Bezichtigingen van de woning
Als er zich bij de makelaar potentiŽle kopers gemeld hebben, is de kans zeer groot dat ze op korte termijn de woning willen bezichtigen.
Tijdens deze bezichtiging heeft de makelaar het liefst dat u en uw eventuele huisdieren het huis uit zijn. De potentiŽle kopers kunnen dan in alle rust uw woning bezichtigen en een eventuele keuze maken tussen u en andere huizen waarin ze geÔnteresseerd zijn. Het verkopen van de woning is ook presenteren van uw woning.

Tijdens de bezichtiging moet u ervoor zorgen dat uw woning netjes is en er niet te veel rondslingerende spullen te vinden zijn. Doe kasten zoveel mogelijk dicht, zodat men de spullen die erin staan niet ziet, zorg ervoor dat er geen kinderspeelgoed rondslingert, zorg ervoor dat de afwas gedaan is, zorg ervoor dat er niet te veel spulletjes op de wastafel in de badkamer staan en/of liggen, laat druipende kranen repareren, maak de ramen van binnen en buiten schoon, zorg ervoor dat er geen takken over het pad richting uw woning hangen, maai het gras in de tuin en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het mag duidelijk zijn dat een bezichtiging een grote zet is in de verkoop van uw woning.

Andere woning kopen of huren
Als u een huis verkoopt is de kans groot dat u zelf ook een ander huis gekocht/gehuurd heeft of dit op zeer korte termijn van plan bent.
Mocht dit zo zijn, dan zijn er nog enkele dingen waarmee u ook rekening dient te houden.

ēHet verzenden van adreswijzigingen aan bijvoorbeeld collegaís, vrienden, familie, (dieren)arts, kerk, notaris, tandarts, bank, kennissen, buren, ziekenfonds enzovoorts
ēAbonnementswijzigingen doorvoeren van bijvoorbeeld de boekenclub, omroepbladen, postorderbedrijven, tijdschriften, belastingdienst enzovoorts

Wij wensen u veel succes met de verkoop van de woning en het zoeken naar nieuwe woonruimte.
 Klussen klus Nieuwe woning


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: