De keuze voor het materiaal waarmee je gaat stucen, hangt af van de dikte van de laag die je wil opbrengen, en het soort stucwerk dat je wil aanbrengen. Hieronder vind je overzicht.
Roodband
Gipsproduct te gebruiken voor glad stucwerk tot maximaal 10 mm dik. Merknaam van het bedrijf KNAUF. Zo ingeburgerd dat iedereen het kent.
Goudband
Gipsproduct te gebruiken voor glad stucwerk in laagdiktes van meer als 10 mm. Merknaam van het bedrijf KNAUF. Zo ingeburgerd dat iedereen het kent.
Groenband
Gipsproduct voor schuurwerk (korrelige afwerking) in laagdiktes van meer als 10 mm. Merknaam van het bedrijf KNAUF. Zo ingeburgerd dat iedereen het kent.
Geelband
Gipsproduct voor schuurwerk (korrelige afwerking) in laagdiktes tot 10 mm. Merknaam van het bedrijf
KNAUF. Zo ingeburgerd dat iedereen het kent.
Fix & Finish
Gipsproduct met ultra fijne korrel. Voor super gladde wand afwerking. Ook te gebruiken als lijm voor kalkzandsteen.
Glasvezelband
Van glasvezels gemaakt gaaswerk op rollen van meestal 5 cm breed. Vaak zelfklevend. Moet overal waar naden en/of scheuren in het stucwerk aanwezig zijn toegepast worden.
Hoekprofiel
Aluminium profiel met hoek van 90 graden. Wordt bij kwetsbare hoeken op de hoek gemonteerd en later onzichtbaar weg gestukadoord.
Joint filler
Gipsproduct met daarin glasvezels verwerkt. Wordt gebruikt om bij gipsvoorzetwanden de naden af te smeren. Gebruik geen gewone gips want dan krijgt je gegarandeerd scheuren.
Raapspecie
Speciale specie met veel kalk voor het berapen van een muur. Berapen is eigenlijk niets anders als stukadoren van een buiten muur. De kant en klare kalkmortel hoef je alleen nog maar te mengen met cement in de verhouding 1 : 4,5.
Voordat je begint met stucen
Gereedschap nodig om te stucen
Welk materiaal heb je nodig om te stucen
Stucen plaatsen van de hoekprofielen
Stucen, plaatsen van de geleidingsprofielen
Stap voor stap stucen
Reparatie van gaten en niet werkende scheuren in bestaand stucwerk