vloertegel doorboren

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Vandaag heb ik uren staan boren in een vloertegel om er een gat in de krijgen met een diameter van 4 cm. Helaas zonder succes, heeft er iemand tips?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
draait je boormachine wel de goeie kant op???
goed boortje en klopboormachine gebruiken, als het dan niet lukt kun je beter het klussen opgeven.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Er zijn in de handel speciale steen gaten boren in de verkoop. Het is net als een gatenboor voor in hout maar dan met een diamant laagje op de cirkel. De ringen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en worden gekoppeld aan een boortje Het boortje zet je op het middelpunt en dan draaien met die boor. Kloppen is niet echt nodig/kan wel (hangt van je tegel dikte/sterkte af).
Gamma of een van die zaken heeft ze ook wel. En anders klein diamantboortje nemen (beste met doublepoint van Piranha) en dan steeds wat groter. Zet de tegel wel goed vast want als die mee gaat draaien!!!!!
Als het een tegel is die al in de muur zit is alles veel makkelijker, en kan kloppen ook veel minder schade.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Bij tegels gebruik ik altijd eerst een veel kleiner boortje. Je moet er wel op letten dat dit een goede is (sterk en met een goede kop). Op die manier verklein je de kans op barsten en is het eenvoudiger om erdoor te komen. Wanneer dit gedaan is is het simpeller om er met een grotere boor door te gaan.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.460
Berichten
8.962
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan