Ketel die meerdere malen aanslaat

  • #1

Marco

New member
Hallo,

Wij hebben in onze tussenwoning een Intergas Cv ketel uit 1999.En een Honeywell klokthermostaat.Boven op de slaapkamers zitten thermostaatkranen op de cv's maar die staan altijd dicht.Ook in de hal en keuken staan de radiatoren dicht en in de woonkamer uiteraard open.Als we de klokthermostaat op 20 graden instellen dan bereikt hij de temperatuur wel.Maar erna slaat de ketel regelmatig weer aan zo om het half uur ongeveer.Op de ketel staat dan aangegeven 89(temperatuur?)en in het andere display staat een 5 wat volgens mij het programmanummer is dat de ketel volgt.Nu is de ketel door het instalatiebedrijf zo ingesteld dat de tap comfort uitstaat dus dit is in iedergeval niet de reden dat hij telkens aanslaat.Wij denken zelf dat het aan de Honeywell thermostaat ligt.Wat denken jullie?

Grt,

Marco en Anneke.
 
  • #2

sinn

New member
Niet zo heel slim om in het hele huis alles dicht te zetten en alleen in de huiskamer open. Veel warmte verdwijnt als de deur opengaat naar de koude ruimtes.

Ook de wanden nemen veel warmte op naar de naast gelegen ( koude ) ruimtes.

Dit is geen goede manier om te besparen op je stookkosten, beter is het om alles zachtjes open te zetten en je hele huis op te warmen, met uitzondering van je slaapkamer als je het daar niet warm wilt hebben.

Een koud huis neemt ook veel vocht op waardoor je stookkosten ook oplopen om het vocht mee warm te stoken, denk daarbij aan natte muren.

Om je huis warm te houden zal de ketel eens in de zoveel tijd een keer aanslaan, dit is heel normaal.
 
  • #3

roykejanssen

New member
je hebt een Intergas KombiKompact? Die 89 duidt op de maximale aanvoertemperatuur die ingesteld staat. 5 betekent in bedrijf voor CV.
Dat de ketel om het half uur aanslaat is normaal. Je ruimte verliest warmte aan de omgeving en dus slaat de Cv aan.
 
  • #4

Marco

New member
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie snelle reactie en tips.

Grt,

Marco en Anneke.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.462
Berichten
8.964
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan