Scheuren in muren

  • Onderwerp starter Uretek Nederland
  • Startdatum
  • #1

Uretek Nederland

New member
Scheuren in muren
Het is een grote doorn in het oog als je te maken krijgt met scheuren in muren. Maar waar komen deze nu door?

De oorzaken
Scheuren in muren hebben tal van oorzaken. In feite worden scheuren bij kozijnen, ramen of deuren veroorzaakt door trekspanningen op de muur die te groot zijn om door de elasticiteit van het metselwerk opgevangen te worden. Voorbeelden van oorzaken zijn een foute dakconstructie, temperatuurverschillen of bijvoorbeeld een gewijzigd gebruik van het gebouw. Een andere, veel voorkomende oorzaak is een verzakking van de ondergrond of fundatie. De ondergrond van de fundatie of vloer is dan niet in staat het gewicht wat erop ligt goed te dragen en begint daardoor te verzakken. Door de verzakking komen krachten vrij op de muur wat resulteerd in scheuren.

Soorten scheuren
De scheuren zelf vertellen veel over de oorzaak. Het klink raar maar is waar. Zo kan de wijdte en richting van de scheur al veel informatie verschaffen over de oorzaak van de scheur. Wanneer bijvoorbeeld de verticale delen van een scheur groter zijn dan de horizontale delen heeft er een horizontale beweging plaatsgevonden. Andersom heeft een verticale beweging plaatsgevonden als de horizontale delen van de scheur groter zijn dan de verticale delen. Bovendien is het belangrijk te letten op het verloop van de scheurbreedte. Daar waar de scheurbreedte het grootst is, zijn de krachten het grootst.

De oplossing
Bij het herstellen van scheuren is het van belang dat eerst de oorzaak wordt vastgesteld. Pas als de oorzaak is weggenomen kan een duurzaam herstel van de scheur worden gegarandeerd. Als er sprake is van een verzakking is de eerste stap een verbetering van de ondergrond. Dit is relatief simpel te realiseren via een innovatieve Finse techniek. Door middel van een speciaal vervaardigde materiaal wordt de ondergrond verbeterd en waar nodig gelift. De scheuren komen hierdoor weer bijelkaar en kunnen vervolgens behandeld worden. De innovatieve techniek biedt een snelle en efficiënte oplossing bij scheurproblemen en dat tegen relatief lage kosten. De techniek heeft zich wereldwijd bewezen door talloze verzakkings- en funderingsproblemen succesvol op te lossen.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
M 0
K 0
R 0
G 1
J 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan