Verbinding rechtopstaande plank met kast?

  • #1

TaiTai

New member
Om een afscheiding te maken gebruiken we een Ikea Expedit boekenkast. Hierop moet een rechtopstaande Ikea Lack wandplank komen. Bij de plank hoort een verborgen stalen ophangbeslag waaraan 2 lange pennen zittten (bij gewoon ‘liggend’ gebruik kan zo’n plank één met de muur worden).

Het zou allemaal niet zo moeilijk zijn als de horizontale bovenkant van de kast gewoon als ‘muur’ gebruikt kon worden: je boort er gaten in, je schroeft het ophangbeslag vast en schuift de plank over de pennen. Niets in de ophangconstructie van de plank staat je in de weg om de boel 90 graden te draaien.

Het probleem waar we echter tegen aanlopen is dat er in de kast zogeheten “inzetten’ komen. Dit zijn mini-kastjes die tegen de bovenkant van de kast aandrukken. Dit maakt het onmogelijk om de gaten door en door te boren en boutjes en moertjes te gebruiken om zo de rechtopstaande plank echt goed vast te kunnen zetten.

Weet iemand een oplossing? Zou het gebruik van tuimelschroeven of een hollewandpluggen voldoende sterk zijn?

De belangrijkste materialen van de kast en de plank zijn: spaanplaat, hardboard, ABS (kunststof), Acrylverf en papier als vulmateriaal.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
A 2
Similar threads
drevelverbindingen

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan