vochtige ondervloer

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Wij gaan binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning en willen graag meteen de houten vloer leggen. Ik wil graag weten of het mogelijk is om een houten vloer te leggen op een vochtige ondervloer? Zo ja: moeten we daarvoor nog iets speciaals doen? En zo nee: hoe krijgen we die vloer op zo kort mogelijke termijn droog?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Waaruit bestaat de ondervloer? uit beton ,dan eerst folie aanbrengen,geluidswerende platen en daar op de nieuwe vloer.Bij een houten ondervloer hoeven er geen geluidswerende platen onder wel folie.Zit er onder de vloer een kruipruimte dan deze in beide gevallen goed luchten.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Wanneer je een nieuwbouwwoning betrekt heb je te maken met het zogenaamde bouwvocht. Dit is water wat tijdens het bouwproces gebruikt is in bv beton en specie en eventuele regenval. Over het algemeen kun je stellen dat het van 6 mnd tot 1 jr kan duren voordat al het bouwvocht verdwenen is. Waarschijnlijk zul je op de muren het zogenaamde bouwbehang aantreffen. Dit is speciaal aangebracht dat de bewonres van het huis niet tegen stucwerk aankijken in de tijd dat het huis droogt. Wacht daarom nog een poosje met het aanbrengen van een houten vloer en wandafwerking tot het vocht grotendeels verdwenen is. Ook zijn er speciale vochtmeters te huur waarmee je de vochtigheid van vloer en wand kunt meten. Vraag aan de specialist hoeveel vocht er in doe vloer of wand mag zitten voor het aanbrengen van de afwerking. Op een betonvloer moet altijd een folie worden aangebracht omdat beton niet vochtregeulerend is in tegenstelling tot een houten vloer. Evt nog een egaliserende ondergrond toepassen om kleine oneffenheden op te vangen alvorens een vloer aan te brengen.

veel plezier in jullie nieuwe woning.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan