Een verzakte vloer, wat nu?

  • Onderwerp starter Uretek Nederland
  • Startdatum
  • #1

Uretek Nederland

New member
Een verzakte vloer, wat nu?
Het is erg lastig wanneer u te maken krijgt met een verzakte vloerconsstructie. Of dit nou bij u thuis is of bij u op het werk, een vloerverzakking beinvloed zowel het woongenot als bijv. de efficientie van bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Maar hoe komt het dat vloeren verzakken? En nog belangrijker: hoe is dit op te lossen?

De oorzaken van scheve en verzakte vloeren
Als een vloer of betonplaat lang te zwaar belast wordt, kan het voor vloerproblemen zorgen. Veelal in de vorm van een verzakte of scheve vloer. De vloerproblemen ontstaan omdat de ondergrond onder de vloer niet in staat is het gewicht wat op de vloer wordt uitgeoeffend te dragen. De ondergrond onder de vloer begint daardoor in te klinken en de vloer zakt mee. Ook kan de ondergrond onder de fundering van de woning inklinken, waardoor de vloer met de woning mee verzakt.

Scheuren in muren
Een nare bijkomstigheid bij verzakte vloeren is dat er scheuren in de vloer of in binnenmuren van een woning kunnen ontstaan, vaak op meerdere plaatsen. Dit is echter wel afhankelijk van de bouwconstructie. Muurscheuren door een vloerverzakking treden alleen op alleen als de muur op de vloer "gefundeerd" staan. Ligt de vloer tussen de funderingsbalken in, dan verzakt alleen de vloer en zal geen scheurvorming in muren optreden. De vloerverzakking is hierbij zichtbaar door kiervorming bij de plinten. Heeft u last van scheurvorming in muren, maar niet van een verzakte vloer? Dan is de oorzaak een verzakte fundering van een woning zelf.

De oplossing
Veel mensen zijn niet op de hoogte dat een verzakte betonvloer of andere vloerconstructie via een relatief simpele ingreep te verhelpen is. Het vloerprobleem is in veel gevallen op te lossen via een innovatieve injectietechniek die de vloer weer omhoog kan drukken. Onder de verzakte vloer wordt een expanderend materiaal geinjecteerd die door zijn grote uitzettingsvermogen de vloer weer omhoog drukt. De uit Finland afkomstige techniek biedt een snelle en efficiënte oplossing bij bouwkundige verzakkingen en heeft zich wereldwijd bewezen door talloze verzakkings- en funderingsproblemen succesvol op te lossen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan