hoog grondwaterpeil

  • #1

winny

New member
Beste klussers,

Ik ben een boerderij aan het verbouwen en loop tegen vochtproblemen op.
Het grondwaterpeil is erg hoog en komt tot ca 10cm onder de fundering. Ik kan met drainage het peil wat verlagen en drainagezand gebruiken bij en onder de muren, maar ik vraag me af hoeveel centimeter er moet zitten tussen de muren (deze hebben geen fundering) en het grondmwaterpeil, om te zorgen dat het grondwater niet optrekt in de muren. Ik kan zowel buiten als binnenkant van de muren draineren en opvullen met drainagezand.
 
  • #2

Kees

New member
Zoiets lijkt me niet echt een vraag voor een forum, moeilijk van afstand in te schatten.

Je kunt er beter een deskundige bij halen, die ter plekke de situatie kan inschatten en bekend is met dergelijke problemen.

Vaak zijn dat aannemers in de directe omgeving.
 
  • #3

winny

New member
Ik dacht ook dat een aannemer dat zou moeten weten, maar dat blijkt tegen te vallen. Ze hebben wel een mening, maar zijn daar niet echt heel zeker van.
 
  • #4

Kees

New member
Er zullen toch specialisten zijn, die vrijwel niets anders doen dan problemen oplossen op het gebied van grondwaterstand en drainage.

Informeer eens bij de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente, misschien kunnen zij je verwijzen naar de juiste instantie. Of vraag het eens bij het waterschap!
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan