Lucht uit de leidingen cv verwijderen

  • #1
A

Anonymous

Guest
Beste,

Sinds we nieuwe thermostatische kranen zetten op de verwarming in alle kamers, slaagden techniekers en wezelf er niet alle lucht uit de leidingen te verwijderen.

De centrale verwarming bestaat uit één circuit die via de zolder alle verwarmingseenheden bedient. De hoofdleidingen lopen via de circulatiepomp onmiddellijk naar omhoog, aan een automatische ontluchter gaat het horizontaal verder om na 3m zo'n 20 cm vertikaal te zakken, vervolgens via de muur de zolder (60 cm hoger) wordt naar de kamers afgetakt. In het midden hiervan staan ook automatische ontluchters. Het opendraaien van de ontluchters op hoofdleidigen en verwarmingseenheden + deze van de circulatiepomp levert geen gewenst resultaat. De druk is 2 bar en de circulatiepomp staat op maximaal debiet. Lucht blokkeert keer op keer de hoofdleidingen. Kloppen op de leidingen helpt maar zonder garantie bij het aanspringen de volgende dag. Heeft iemand tips of tricks?

Vriendelijk bedankt!

Heidi en Ben
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Misschien is het raadzaam om een luchtafscheider (Spirovent) te laten plaatsen...
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Lucht gaat er altijd wel uit maar niet als je expansievat iets lekt. Dan blijf je ontluchten en water bijvullen. Je moet het zien dat je expansievat langzaam (kan echt langer dan een jaar duren) door bv een inwendig scheurtje volloopt en de lucht dus in de leiding perst. Het bekende verhaal van tikken op de boven en onderkant van het vat zal niets bevestigen. Kijk ook eens of je druk niet oploopt tijdens verwarmen. Mag een paar tiende bar zijn maar je metertje mag zeker niet fors oplopen. Indien dat gebeurd is je expansievat zeker de boosdoener. 25 a 30 euro.
Zeker het vervangen waard als je dit wil uitsluiten. Jouw verhaal is overigens een bekend verhaal.
Succes, Gr. Rene
 
Thread starter Similar threads Replies Date
A 1
W 4
A 1
A 6
A 4

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan